Pedigová ošatka na kynutí chleba tradičního tvaru. Ošatka slouží pro větší kynutí 1,25 kg těsta.
Rozrměry ošatek jsou vnitřní.
Ošatky na kynutí těsta se vyrábí přímo v naší firmě v Morkovicích. Všechny se vyrábí ručně. Jsou kvalitní a prověřeny mnohaletým používáním v pekárnách.
Naše pekařské ošatky jsou zdravotně nezávadné, o čemž svědčí i certifikovaný atest vydaný společností ITC Zlín (Institut pro certifikaci a měření), který nás opravňuje naše pekařské pedigové ošatky vyvážet i do jiných zemí. Tento certifikát má platnost 3 roky, resp. každé 3 roky jsou ošatky certifikovány.
Doporučujeme : - před použitím vysypat moukou.
- ošatku nemáčet
- po použití nechat důkladně vyschnout a nasucho vykartáčovat
- nepoužívejte ošatku přímo k pečení chleba, slouží pouze na kynutí těsta.
Ještě několik slov k pedigu. Pedig je to přírodní pórovitý materiál, přes který těsto lépe tzv. " dýchá". Těsto se po nakynutí v pekařské ošatce vyklopí a drží si svůj tvar včetně kopírování jednotlivých prutů ošatky tak, jak jej známe.